NOVINKA: Superfast BEZLEPKOVÉ Vločky! Více: ZDE
Pomozte nám s jarním úklidem skladu! Více: ZDE
NOVINKA: BrainMax Probiotic Complex! Více: ZDE

Nominal - Směs na chléb rustikální 500 g

Kód: 98110
Tip
Značka: Nominal
79 Kč
Skladem (2 ks)
Možnosti doručení

Směs na přípravu chutného zdravého chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.

  • čerstvý chléb pro celiaky ihned po ruce
  • snadná příprava domácího chleba
  • lze péct i bez použití domácí pekárny

Detailní informace

Rychlá expedice
Rychlá expedice
Produkty máme opravdu skladem.
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 500 Kč.

Detailní popis produktu

Směs na chléb rustikální 500 g

Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.

Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.

 

Základní příprava

  • 500g směs
  • 440 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

 

Složení

Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření.

Alergeny

Vlčí bob

Skladování

Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.

 

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 448 kJ / 343 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 71,0 g
z toho cukry: 3,7 g
Vláknina: 8,2 g
Bílkoviny: 6,6 g
Sůl: 2,0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Bezlepkové potraviny
Hmotnost: 0.5 kg
Obsah: 500g
Země původu: ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení