20 % sleva na BrainMax Pure Yerbu! Platí na všechny příchutě jen tento týden! Zakoupíte ZDE

Phytos, Éterický olej balzám Peru, 10 ml

Kód: 98410
139 Kč
Skladem (> 5 ks)

Hustá pryskyřice pocházející z mohutného stromu s českým názvem vonodřev má řadu pozitivních vlastností:

  • je močopudný
  • hojí rány
  • posiluje životní energii
  • a další..

Detailní informace

Detailní popis produktu

Phytos, Éterický olej balzám Peru, 10 ml

Hustá pryskyřice pocházející z mohutného stromu s českým názvem vonodřev má řadu pozitivních vlastností, využívaných zejména v kosmetice. Je vhodný na špatně se hojící rány, omrzliny, proleženiny, popáleniny, modřiny a opruzeniny. Balzám také prohřívá, je uklidňující a navozuje klidnou, pohodovou atmosféru.

Peruánský balzám se přidává do zubních past, mýdel, parfémů a všeobecně do kosmetiky jako vůně.

Balzám Peru

Vonodřev (Myroxylon) je rod dvou druhů stromů z čeledi bobovitých, pocházejících z tropické Střední a Jižní Ameriky. Jsou známy jako zdroj vonného peruánského balzámu, používaného zejména v potravinářství a medicíně. Vonodřev balzámový je v tropické Americe již stovky let pěstován jako zdroj kadidla a také jako léčivá rostlina. V dnešní době slouží zejména při výrobě parfémů. Jako peruánský balzám je označována aromatická pryskyřice ze stromu Myroxylon balsamum pereirae (vonodřev balzámový Pereirův), rostoucího ve Střední Americe.

Peruánský balzám se používá v medicíně, farmacii, potravinářství a parfumerii. Používal se k potlačení kašle, léčbě alveolární osteitidy a v čípcích na hemoroidy. Používal se proto povrchově k léčbě ran a vředů, jako antiseptikum a také pro uvolnění análního svalstva. Bývá obsažen v mastech proti plenkové dermatitidě, ve vlasových tonikách, přípravcích proti lupům, sprejích pro ženskou hygienu a jako přírodní vůně v mýdlech, čisticích prostředcích, krémech, emulzích a parfémech.

Použití:

Přidejte 3-5 kapek do vody v aromalampě nebo požadovaný počet kapek do difuzéru či inhalační tyčinky. Nepoužívejte neředěné na pokožku, chraňte oči a chraňte před dětmi. Nepoužívejte vnitřně. 

Vůně:

Hřejivá, Sladká

Složení:

Myroxylon pereirae

Hlavní komponenty: Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate

Použitá část rostliny: Pryskyřice

Extrakční proces: Parovodní destilace

Země původu:

Salvador

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Éterické oleje
Hmotnost: 0.05 kg
Objem: 10 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: