NOVINKA! Blight Smile - 100 % účinná, jednoduchá a bezpečná světelná technologie bělení zubů. Zakoupíte: ZDE

Phytos, Éterický olej Brambořík, 5 ml

Kód: 98416
79 Kč
Skladem (> 5 ks)

Esenciální olej z bramboříka pomáhá zejména při nachlazení a rýmě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Phytos, Éterický olej Brambořík, 5 ml

Esenciální olej pomáhá zejména při rýmě a nachlazení. Používá se také do parfémů a kosmetiky. Je vhodný ke zlepšení růstu vlasů. Používá se k výrobě krémů, mýdel, kosmetických produktů a parfémů. 

Brambořík

Brambořík (Cyclamen) je rod zahradnicky významných okrasných rostlin, které se pěstují jako hrnkové nebo k řezu květů. Obsahuje asi 20 druhů z nichž mnohé jsou používány pro šlechtění nových kultivarů. Původní druhy bývají obvykle méně vzhledné, jsou však odolnější vůči nemocem a méně náročné na prostředí. Rostliny rodu brambořík se přirozeně vyskytují v listnatých horách Evropy, Malé Asie a Íránu, největší počet druhů roste v Řecku a Turecku. Ve Střední Evropě je původní jediný druh brambořík nachový (dříve nazývané brambořík evropský) a brambořík fatranský. Jeho přirozený areál se rozkládá od Alp přes Rakousko a Moravu až na Balkánský poloostrov.

V České republice je původní areál bramboříku nachového jen na jižní a jihozápadní Moravě, v oblasti mezi řekami Oslavou a Rokytnou. V Čechách se nevyskytoval, byl tam do přírody uměle vysazen.

Rostliny ve volné přírodě vyžadují stinná místa, nejlépe se jim daří ve vlhké kypré půdě v podrostu opadavých dřevin a keřů. Nesnášejí zásaditou půdu, časté přísušky ani dlouhodobé zamokření. Bramboříky rostoucí v přírodě Česka neshazují listy, které jsou mnohem drobnější, stejně jako růžové vonící květy.

Je to vytrvalá bylina vyrůstající z hlízy, která je kulovitá nebo zploštělá a její vnitřní struktura je tvořena parenchymatickým pletivem obsahující zásobní živiny. Hlízy jsou obvykle jednoleté nebo dvouleté, u některých druhů však mohou být trvalé po dobu deseti i více let. Vznikly přeměnou hypokotylu a někdy i části kořene. Pupen mají na povrchu, kořeny mohou vyrůstat ze spodní nebo horní části, u některých druhů z celého povrchu.

Z hlízy rostou listy s dlouhými zelenými nebo zespod načervenalými řapíky a jejich čepele mohou být okrouhlé, srdčité či ledvinovité. Barvu mají nejčastěji sytě zelenou a na lícové straně mívají stříbřitě bílou nebo tmavou kresbu. Některé druhy jsou stálezelené, některé opadavé.

Použití:

Přidejte 3-5 kapek do vody v aromalampě nebo požadovaný počet kapek do difuzéru či inhalační tyčinky. Nepoužívejte neředěné na pokožku, chraňte oči a chraňte před dětmi. Nepoužívejte vnitřně. 

Vůně:

ČistáKvětinováLehkáSvěží

Složení:

Cyclamen persicum

Použitá část rostliny: Květy

Extrakční proces:Parovodní destilace

Země původu:

Indie 

Doplňkové parametry

Kategorie: Éterické oleje
Hmotnost: 0.05 kg
Objem: 5 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: