NOVINKA! Prémiový Grass-Fed kolagen! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Omega 3 - Olej z tresčích jater! Více: ZDE
Za chvíli jsou Vánoce! Mrkněte na dárky! Více: ZDE

Phytos, Éterický olej Ravintsara - Kafrovník, 10 ml

Kód: 9951
Tip Výprodej
Značka: Phytos
135 Kč
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Éterický olej Ravintsara vyniká svou svěží, kořeněnou vůní a řadou příznivých účinků na lidský organismus:

  • podpora zdravého dýchacího a imunitního systému
  • osvěžující a stimulující vliv na mysl
  • zlepšuje koncentraci

Detailní informace

Rychlá expedice
Rychlá expedice
Produkty máme opravdu skladem.
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 500 Kč.

Detailní popis produktu

Éterický olej Ravintsara - Kafrovník

Se svou svěží, kořeněnou vůní podobnou eukalyptu je esenciální olej ravintsara skvělý olej pro podporu zdravého dýchacího a imunitního systému. Má osvěžující a stimulující vliv na mysl, zlepšuje koncentraci.

Kafrovník má několik chemotypů, které jsou výsledkem různých podmínek růstu jako je podnebí, půda, nadmořská výška a pod. Existují 3 chemotypy: kafrový Hon Sho, který produkuje kafrový olej, linaloový Ho Sho a cineolový Yu Sho, který produkuje Ravintsaru.

Esenciální olej ravintsara je destilován z listů  kafrovníku Cinnamomum camphora, který roste volně v horských deštných lesích Madagaskaru.

Ravintsara bývá často zaměňována za esenciální olej ravensara (Ravensara aromatica). Přestože obě matečné rostliny (stromy) patří do skupiny Lauraceae a rostou na Madagaskaru, tyto dva oleje jsou zcela odlišné a jejich vůně a terapeutické vlastnosti se velmi liší.

Použití

Přidejte 3-5 kapek do vody v aromalampě nebo požadovaný počet kapek do difuzéru či inhalační tyčinky. Možno použít také k přímé inhalaci. Nepoužívejte neředěné na pokožku, chraňte oči a chraňte před dětmi. Nepoužívejte vnitřně. 

Kafrovník lékařský

Kafrovník lékařský, nazývaný také skořicovník kafrovník (Cinnamomum camphora), je strom z čeledi vavřínovitých.

Dřevo, listy a kůra stromu obsahují kafrovou silici, která na vzduchu oxiduje a mění se v tuhý surový kafr. Kafrová silice se z přírodního materiálu získává destilací. K její průmyslové výrobě se používalo dřevo a kořeny stromů starých povětšinou 50 až 60 let, případně i listí ze stromů mladších. Ze silice se pak připravuje čistý kafr (Camphora naturalis raffinata). Tento produkt je někdy označován jako „japonský kafr“. V současnosti se tradiční způsob výroby udržel hlavně v Číně a na Tchaj-wanu, a to z důvodu potřeb tamního tradičního léčitelství. V průmyslu se dnes totiž používá zejména tzv. kafr technický, synteticky vyráběný z dostupnějšího pinenu, který je získáván z terpentýnového oleje extrahovaného z jehličnatých rostlin.

Kafr je bezbarvá až bílá vonná hmota, částečně krystalická, obsahující směs terpenických látek. Využití nachází zejména v lékařství a v parfumerii, kde se používá pro přípravu kosmetických a masážních přípravků, parfémů a jemných mýdel. V chemickém průmyslu je pak využíván k výrobě jiných terpenických derivátů, výbušnin, jako změkčovadlo plastických hmot, či jako složka laků a barev. Kafr zbavený safrolu se využívá k výrobě vanilkového a mátového aromatu pro potřeby potravinářského průmyslu.

Složení

Cinnamomum Camphora Leaf Oil

Použitá část rostliny: Listy

Extrakční proces: Parovodní destilace
 
Vůně
 
KořeněnáSvěží

Země původu:

Madagaskar 

Doplňkové parametry

Kategorie: Éterické oleje
Hmotnost: 0.05 kg
Objem: 10 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: