JAP. MATCHA USUCHA-TAKAMINE BIO 30 g
Kód: 7899



Detailní popis produktu
Matcha USUCHA-TAKAMINE (VYSOKÁ HORA) - BIO je určená k čajovým obřadům nejvyšší třídy.
Co je Matcha Takamine BIO?
Matcha Usucha Takamine BIO je jedním z nejkvalitnějších originálních japonských zelených čajů typu Matcha, tedy v kamenných mlýncích nejjemněji mletých vrcholových čajových lístků, sklizených před tím ručně na zastiňovaných platnážích. Čaj v této kvalitě je v první řadě určen k přípravě obřadního čaje Matcha Usucha, tedy šlehaného misce bambusovou metličkou. To však neznamená, že se nedá s úspěchem použít k jednodušším a praktičtějším způsobem - tedy prostým rozmícháním (lépe šejkrováním) ve vodě či mléce. Naopak, tímto způsobem získáte povzbuzující nápoj v kvalitě výrazně vyšší, nežli při použití běžně dostupných levnějších alternativ Matcha.
Jak Matcha vzniká?
Čtyři týdny před sklizní se pole s čajovníkem úplně zastíní. Tím se odfiltruje až 90 % slunečního světla. Rostlina kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. Zakrytím keřů čajovníku se docílí tenčích a chutnějších lístků. Zachovávají si rovněž více nutričních benefitů.
Jak se Matcha připravuje?
Pro přípravu doporučujeme použít speciální Matcha metličku.
- Připravte si širší misku, čajovou lžičku, metličku, horkou vodu
- Odeberte z balení matchi ½ lžičky a prosejte ji přes sítko do misky
- Zalijte matchu 1 decilitrem vody o teplotě 75 ⁰C (při běžných podmínkách se na takovou teplotu voda ochladí asi 2 minuty po ukončení varu)
- Ponořte metličku a matchu napěňte.
Doporučené dávkování: rovná čajová lžička čaje na cca 2 dl
Balení: 50 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Matcha |
---|---|
Velikost balení: | 50 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.