Vinařství Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Kód: 98274
299 Kč
Produkt byl vyřazen
Možnosti doručení

Víno, s nejvyšším procentem alkoholu v nabídce tohoto vinařství, které si drží plnost a ovocitost chuti. Jemnost taninů si získalo víno z 12 měsíčního ležení na sudu. Ve vůni i v chuti jsou cítit višně v čokoládě a černý rybíz. Nefiltrováno, nečířeno. Doporučujeme dekantovat.

  • Naturální červené víno.
  • Z českého rodinného vinařství.
  • Víno z biodynamického zemědělství.
  • Nečířeno a nefiltrováno.
  • Víno zrálo metodou sur lie minimálně 12 měsíců.
  • Vysoký obsah taninů a antioxidantů.

Detailní informace

Rychlá expedice
Rychlá expedice
Produkty máme opravdu skladem.
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1 500 Kč.

Detailní popis produktu

Vinařství Bystřický - Cabernet Moravia 2017

Víno, s nejvyšším procentem alkoholu v nabídce tohoto vinařství, které si drží plnost chuti. Jemnost taninů si získalo víno z 12 měsíčního ležení na sudu. Ve vůni i v chuti jsou cítit višně v čokoládě a černý rybíz. Nefiltrováno, nečířeno. Doporučujeme dekantovat.

Metoda zrání Sur-lie

Sur-lie je prastará metoda zrání vína v přítomnosti kalu. Ve chvíli, kdy vinná kvasinka přemění všechen cukr na alkohol se rozkládá a stává se tak hlavní složkou kvasničných kalů. Pro dodržení správného technologického postupu je zapotřebí pravidelné promíchávání. Po ukončení kvašení celého procesu se již víno nefiltruje.

O vinařství

Vinařství Bystřický je malé vinařství z Bořetic na Jižní Moravě. Za tímto názvem stojí dva nadšenci do červených vín, přírody a chutného jídla - Vojta a Anička. Životní styl promítají i do svých produktů. O vinohrad pečují pouze za pomocí přírodních preparátů a o vína tak, aby ukázala sama, co v nich je. Ošetření vinic se proto provádí postřiky získaných macerací bylin - kopřiv a přesličky a biodynamickými preparáty.

Hrozny jsou zpracovávány co nejšetrnějšími postupy bez technologických zásahů a vína jsou minimálně filtrována. Na dubových sudech pak vína školí metodou sur lie minimálně 12 měsíců. Poté se nechávají zrát v lahvích do správné vitality. Díky minimálním zásahům a dlouhé maceraci na slupkách získává víno na taninech i antioxidantech. Síra se v těchto vínech využívá minimálně a to v limitech pro biorežim. 

V tuto chvíli Vinařství Bystřický usiluje o získání certifikace Demeter. Tato certifikace je založena na biodynamickém zemědělství, kdy se nesmí používat syntetická hnojiva, chemické prostředky na ochranu rostlin nebo použití aditiv při výrobě samotných produktů. Základem biodynamického zemědělství je udržování půdy pro budoucí generace.

pexels-arthur-brognoli-2440528

 

Proč pít kvalitní červená vína?

Kvalitní červená vína obsahují mnoho prospěšných látek a jedním z nich jsou taniny. Taniny nebo také třísloviny jsou sloučeniny, které mají svíravou až hořkou chuť. Kromě antiseptických a antioxidačních vlastností jsou schopny na sebe vázat a odvádět z těla škodlivé látky a mimo jiné zvyšují propustnost kapilár a zabraňují kornatění tepen.

Další superlátkou je resveratrol. Nachází se ve slupkách vinné révy a je silným antioxidantem. Resveratrol blahodárně působí na játra, mozek, hormonální rovnováhu a svalovou hmotu. Neskutečnou silou bojuje proti přirozenému stárnutí buněk. Mezi další účinky resveratrolu patří bezpochyby pozitivní vliv při boji s vysokým krevním tlakem. Resveratrol snižuje tlak na cévy a tímto může docházet k jejich plné regeneraci. V neposlední řadě má neuroprotektivní funkci, protože pomáhá chránit mozkové buňky a tím i pokles kognitivních vlastností. 

Dalším přínosem kvalitního červeného vína je množství antioxidantů.Antioxidanty jsou skupina látek, které buňky v organismu chrání před volnými radikály. Volných radikálů, které nás obklopují je celá řada, zejména je to nevhodná strava (především přemíra nasycených tuků, konzervanty v potravinách), kouření, ovzduší, stres aj.

Barva: červená

Styl: suché, moravské zemské

Zpracování: sur-lie jemné kaly, 12 měsíců v sudu

Obsah alkoholu: 15,40%.

Objem: 0.75l

Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let

Z důvodu zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let dochází u tohoto produktu ke kontrole věku zákazníka při předání zásilky kurýrem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Bystřický je malé vinařství z Bořetic na Jižní Moravě. Za tímto názvem stojí dva nadšenci do červených vín, přírody a chutného jídla - Vojta a Anička. Životní styl promítají i do svých produktů. Zdravé lokální potraviny, šetrnost k životnímu prostředí i vlastnímu tělu a péče o přírodu je pro ně samozřejmostí. O vinohrad pečují za pomocí přírodních látek. Aby vína ukázala sama, co v nich je. Ošetření vinic proto provádí postřiky získanými macerací bylin - kopřiv a přesličky a biodynamickými preparáty.