Perníkové latté

Suroviny:

  • 30 ml  espressa z kvalitní kávy
  • 150 ml mléka (nejlépe rostlinné např. vanilkové ovesné mléko)
  • šlehačka či našlehané mléko

Sirup:

Postup:

Nejprve si uděláme sirup a to tak , že všechny ingredience dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni za občasného míchání zhruba 15-20 minut. Když máme povařeno dáme na dno sklenice zhruba 2 lžíce sirupu, přidáme našlehané mléko a opatrně nalijeme espresso, ozdobíme šlehačkou a přelijeme sirupem. Kávu můžeme také udělat v kávovaru jako latté s tím, že dáme na dvě dvě lžíce sirupu a poté káva a dozdobíme skořicí. Pokud máme už napečeno můžeme dát do šlehačky perníček :-)