Kuře na paprice

Kuře na paprice

1 hodiny
26.08.2022
Kuře na paprice

Postup

  1. Pro přípravu masa můžete jako my použít pomalý hrnec, do kterého jsme vložili kuřecí zadní čtvtky, osolili, okořenili sladkou paprikou, sušeným česnekem a vařili 8 hodin v hrnci, poté je obrali od kosti.
  2. Pokud pomalý hrnec nemáte, můžete čtvrtky dát do pekáčku, podlít trochou vody a péct klasicky v troubě na 170 stupňů zhruba 40-60 minut.
  3. Pro rychlejší variantu stačí opéct kuřecí prsa na pánvi, poté podlít trochou vody, aby byla šťavnatá.
  4. Když máte maso připravené, pusťte se do omáčky.
  5. Papriky omyjte na nakrájejte spolu s cibulí a česnekem na kousky.
  6. Nakrájenou zeleninu opečte na troše ghí do sklovata (pokud pečete maso v troubě, můžete zde přidat i zeleninu).
  7. Hotovou zeleninu dejte do mixéru, přidejte sušenou cibuli, sladkou papriku, uzenou papriku, smetanu a trochu štávy z masa.
  8. Rozmixujte a dochuťte dle chuti solí s pepřem.
  9. Doporučujeme podávat s pohankovými těstovinami, které jsou za pouhé 3 minuty hotové.