Pro přípravu masa můžete jako my použít pomalý hrnec, do kterého jsme vložili kuřecí zadní čtvtky, osolili, okořenili sladkou paprikou, sušeným česnekem a vařili 8 hodin v hrnci, poté je obrali od kosti.
Pokud pomalý hrnec nemáte, můžete čtvrtky dát do pekáčku, podlít trochou vody a péct klasicky v troubě na 170 stupňů zhruba 40-60 minut.
Pro rychlejší variantu stačí opéct kuřecí prsa na pánvi, poté podlít trochou vody, aby byla šťavnatá.
Když máte maso připravené, pusťte se do omáčky.
Papriky omyjte na nakrájejte spolu s cibulí a česnekem na kousky.
Nakrájenou zeleninu opečte na troše ghí do sklovata (pokud pečete maso v troubě, můžete zde přidat i zeleninu).
Hotovou zeleninu dejte do mixéru, přidejte sušenou cibuli, sladkou papriku, uzenou papriku, smetanu a trochu štávy z masa.
Rozmixujte a dochuťte dle chuti solí s pepřem.
Doporučujeme podávat s pohankovými těstovinami, které jsou za pouhé 3 minuty hotové.