BRAIN SALE! Slevy až - 60% ! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Omega 3 - Olej z tresčích jater! Více: ZDE
Za chvíli jsou Vánoce! Mrkněte na dárky! Více: ZDE

Kokosový cheesecake s ruby polevou

Suroviny:

Těsto: 

  • 100 g ovesných vloček 
  • 50 g strouhaného kokosu 
  • 50 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu

Náplň: 

  • 500 g měkkého tvarohu 
  • 200 g změklého másla
  • 2 lžíce medu
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce vanilkového pudingu 
  • 1 vejce
  • 30 g vanilkového proteinu

Poleva:

Postup:

V sekáčku rozmixujeme vločky s kokosem. Přidáme vejce, olej a med a vše spolu mixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozmačkáme na dno kulaté formy (průměr 20cm) vystlané pečícím papírem. Základ dáme předpéct do trouby, kterou si zapneme vyhřát na 155 stupňů. Necháme v troubě 5-8 minut. Mezitím si připravíme nádivku. Tvaroh s pomazánkovým máslem vyšleháme. Postupně přidáme vajíčko, kokos, pudink, sladidlo. Vše spolu prošleháme. Směs naneseme na předpečený základ. Pečeme v troubě vyhřáté na 155 stupňů cca 45 minut. Po dopečení troubu vypneme a cheesecake necháme v pootevřené troubě vychladnout (alespoň půl hodiny). Polevu připravíme roztáním ruby ​​čokolády v hrnci spolu se zakysanou smetanou. Zahříváme na slabém plameni a mícháme. Připravenou polevu necháme mírně vychladnout a následně ji nalijeme na vychladlý cheesecake. Rovnoměrně ji rozetřeme na povrchu a dozdobíme. Připravený koláč odložíme do chladničky ideálně přes noc. Další den vyjmeme z formy, nakrájíme a podáváme.