NOVINKA!: BrainMax Pure Boostery! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Astaxanthin! Více: ZDE
NOVINKA: BrainMax Pure Těstoviny! Více: ZDE

Portobello plněné směsí z quinoy

Suroviny:

  • 280 g portobella
  • 100 g bílé nevařené quinoy
  • 1 velká bílá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Svazek petrželové natě
  • 2 středně velká rajčata
  • 50 g zelených oliv
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • veganská alternatíva syra (na posypanie)
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 - 4 ks cherry rajčátek
  • Špetka himalájské soli
  • Mletý černý pepř
  • Olivový olej

Postup:

Žampióny omyjeme, opatrně vyjmeme vnitřek a dáme zatím stranou. Nakrájíme si cibuli, rajčata, olivy a česnek. Quinou před vařením necháme stát ve studené vodě po dobu cca 10 minut. Poté vaříme doměkka (podobně jako rýži hrneček quinoy = cca 2 hrnečky vody). Jakmile se quinoa uvaří, ve větší pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme vnitřek ze žampiónů a restujeme pár minut. Poté přidáme nakrájená rajčata, petrželovou n ať, olivy, česnek, quinou, bylinky a dochutíme. Směs vaříme 2-3 minuty, dokud se suroviny nespojí. Jakmile směs máme hotovou, připravíme si plech vystlaný pečícím papírem a uložíme na něj žampiony. Žampiony ještě potřeme zevnitř i vnější strany směsí oleje, bylinek a česneku. Následně už jen plníme předem připravenou směsí a posypeme strouhankou a sýrem. Nakonec přidáme navrch nakrájené cherry rajčata a bylinky. Pečeme 5-10 minut na 180 stupňů. Nakonec přidáme na vrch nakrájené cherry rajčata a čerstvé bylinky. Pečeme cca 5 - 10 minut na 180 stupňů. Podáváme s pečenou dýní, brambory nebo zeleninovým salátem. 

maso-zelenina-do produktu

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení