Tofu s javorovým sirupem

Suroviny:

  • bílé tofu 1 ks 
  • 3 lžíce kečupu 
  • 1,5 lžíce javorového sirupu 
  • 1.5 lžíce sušeného česneku 
  • 1,2 lžíce sušené cibule
  • sriracha omáčka
  • 1,5 lžíce sojové omáčky 
  • jarní cibulka
  • 2 ks cibule 
  • škrob na obalení 
  • ghee máslo 
  • rýže basmati 

Postup:

Osušené tofu nakrájejte na 12 dílů, obal v bramborovém škrobu a smažte na pánvi v dostatečném množství přepuštěného másla - ghee. V další pánvi si připravíš omáčku - javorový sirup, sójovou omáčka, kečup, sušenou cibuli a česnek přiveď k varu, nech mírně zhoustnout, přidejte již připravené tofu. Pořádně promíchejte. Podávejte s basmati rýží, praženou i čerstvou jarní cibulkou.