Fine Gusto

images (1)

Jerky je syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk, následně je nakrájeno na proužky a vysušeno, aby nedošlo k znehodnocení. Toto sušení obvykle zahrnuje přidání soli, aby se zabránilo vývoji bakterií v mase. Slovo „jerky“ je odvozeno od slova „ch’arki“ (v Kečuánštině, jazyce jihoamerických Indiánů, výraz pro sušené, solené maso).Navzdory obecnému přesvědčení, že technologie sušeného masa byla přivezena Kryštofem Columbem z Ameriky, se na území Evropy sušené maso jedlo již ve 12. – 15. století př. n. l., tedy více než 2700 let před objevením Ameriky. Naši předci dobře věděli, že vysušením a mírným nasolením si maso uchová svou veškerou výživovou hodnotu, a především se prodlouží jeho trvanlivost. Více než 2000 lety prověřenou technologii nemá smysl měnit.

Společnost Fine Gusto Nature používá k výrobě jerky pouze vybrané kusy libového masa z farem od menších zemědělců. Jemně nasolené plátky (vždy méně než 2 procenta soli) masa silné 4 mm, suší po dobu několika hodin tak, aby si zachovaly chuť opravdového masa. Nasušené plátky následně ručně nakrájí na menší kusy, které jsou ideální ke konzumaci.

Díky vysokému obsahu bílkovin a zanedbatelného množství soli je tento produkt velmi vhodný pro kulturisty jako suplement, pro manažery a podnikatele jako rychlé a hodnotné jídlo v hektickém dni, pro horolezce a outdoorové sportovce jako balíček poslední záchrany a vůbec pro všechny, kteří si rádi pochutnají na mase.

Žádné produkty značky Fine Gusto nebyly nalezeny...