NOVINKA! Prémiový Grass-Fed kolagen! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Omega 3 - Olej z tresčích jater! Více: ZDE
Za chvíli jsou Vánoce! Mrkněte na dárky! Více: ZDE

Černé čaje

Nejprodávanější

Hampstead Tea London BIO Chai cerny sypany caj 100g
 
119 Kč
pu erh superior
Pu-Erh Superior, 60g
Skladem (4 ks)
13424
 
221 Kč
pu erh mini tuocha 1 kg
Pu-Erh Mini Tuocha 100g
Momentálně nedostupné
3710
 
179 Kč
3 položek celkem
pu erh superior
Pu-Erh Superior, 60g
Skladem (4 ks)
221 Kč

Jemný desetiletý Shu Pu-Erh z oblasti Jingmai v provincii Yunnan dává po zalití tmavě hnědý nálev s ušlechtilou vůní i chutí letitého Pu-Erhu zdánlivě doprovázeného kvalitním...

13424
Hampstead Tea London BIO Chai cerny sypany caj 100g
119 Kč

Sypaný černý čaj s povzbuzující směsí orientálního koření (zázvor, citronová tráva, pepř, kardamom, hřebíček). Směs pro přípravu tradičního orientálního čaje Masala. Balení bez...

36081
pu erh mini tuocha 1 kg
Pu-Erh Mini Tuocha 100g
Momentálně nedostupné
179 Kč

V Číně také známá jako Xiao Tuocha (čaj do misky). Vybrané sorty Pu-Erh Tea jsou lisovány do malých "vosích hnízd", které mají překvapivě bohatý a nasládlý nálev s plnou chutí a...

3710

Na celém světě je čaj po vodě druhým nejkonzumovanějším nápojem. Všechny různé druhy čaje pocházejí ze stejné rostliny - Camellia SinesisRůzné způsoby, kterými se rostlina sklízí a zpracovává, produkují různé druhy čaje, jedním z nich je černý čaj.

Zrající čaj Pu Ehr patří bezpochyby k nejznámějším čínským čajům. Pojmenován nebyl podle místa svého původu, ale podle města Pu-er v provincii Yunnan. Výchozí surovinou pro vznik shu (tmavého) nebo sheng (zeleného, zrajícího) puerhu je Maocha – zavadnuté lístky, ve kterých je zastavena probíhající oxidace, a které jsou následně svinovány, sušeny a třízeny na základě kvality do několika skupin.

V případě tvorby sheng Pu Erhu je Maocha napařena a slisována do požadovaného tvaru a dále se nechává za vhodných podmínek zrát. Shu Pu Erh vznikl z důvodu snahy napodobit již zralé sheng Pu Ehry a lístky zde prochází procesem uměle řízené fermentace zvaným Wu Dui. Doba tohoto procesu se pohybuje od 1 do 3 měsíců. Nakonec jsou lístky naváženy, propařeny a slisovány. Nejčastěji je Pu Erh lisován do tvaru koláčů, hnízd nebo cihel, lze jej koupit také jako sypaný čaj.