Černé čaje
Nejprodávanější

V Číně také známá jako Xiao Tuocha (čaj do misky). Vybrané sorty Pu-Erh Tea jsou lisovány do...

Jemný desetiletý Shu Pu-Erh z oblasti Jingmai v provincii Yunnan dává po zalití tmavě hnědý nálev...

Sypaný černý čaj s povzbuzující směsí orientálního koření (zázvor, citronová tráva, pepř,...
Zrající čaj Pu Ehr patří bezpochyby k nejznámějším čínským čajům. Pojmenován nebyl podle místa svého původu, ale podle města Pu-er v provincii Yunnan. Výchozí surovinou pro vznik shu (tmavého) nebo sheng (zeleného, zrajícího) puerhu je Maocha – zavadnuté lístky, ve kterých je zastavena probíhající oxidace, a které jsou následně svinovány, sušeny a třízeny na základě kvality do několika skupin.
V případě tvorby sheng Pu Erhu je Maocha napařena a slisována do požadovaného tvaru a dále se nechává za vhodných podmínek zrát. Shu Pu Erh vznikl z důvodu snahy napodobit již zralé sheng Pu Ehry a lístky zde prochází procesem uměle řízené fermentace zvaným Wu Dui. Doba tohoto procesu se pohybuje od 1 do 3 měsíců. Nakonec jsou lístky naváženy, propařeny a slisovány. Nejčastěji je Pu Erh lisován do tvaru koláčů, hnízd nebo cihel, lze jej koupit také jako sypaný čaj.