Suroviny:
- 1 červená paprika
-
-
½ lžičky uzené papriky
-
1 lžíce drcených rajčat
-
1 lžíce strouhaného parmazánu
-
-
-
-
lístky mladé červené řepy
-
pár lístků bazalky
-
hobliny parmazánu na dozdobení
-
Postup:
Těstoviny z červené čočky vařte v osolené vodě 5 minut. Papriku pokapejte olivovým olejem upečte v celku v troubě na 200 téměř do černa. Nechte vychladnout a poté ji oloupejte. Do mixéru vložte oloupanou papriku spolu s výpekem z papriky, uzenou papriku, drcené rajčata, strouhaný parmazán, lžíci konopného oleje, špetku soli a pepře. Omáčku rozmixujte do hladka a prohřejte ji na pánvi spolu s uvařenými těstovinami. K hotové směsi přihoďte lístky z červené řepy, bazalku a dochuťte solí a pepřem. Při servírování nezapomeňte těstoviny pokapat konopným olejem a dozdobit hoblinkami parmazánu.