NOVINKA: Superfast BEZLEPKOVÉ Vločky! Více: ZDE
Pomozte nám s jarním úklidem skladu! Více: ZDE
NOVINKA: BrainMax Probiotic Complex! Více: ZDE

Tvarohový kynutý mazanec

Suroviny:

  • 500 g - 550 g hladká špaldová mouka (podle tekutosti tvarohu)
  • 250 g tvaroh ve vaničce (ideálně tučný)
  • 50 ml vlažné mléko
  • 100 g změklé máslo
  • 2 střední vejce + 1 na potření
  • 100 g xylitol
  • 7 g sušené droždí - 1 balení
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 1 lžíce rum
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 50 g mandle do těsta + 50g na posyp (plátky, sekané)
  • 100 g sušené ovoce (rozinky, meruňky, brusinky..)

Postup:

V míse nejprve smícháme všechny suroviny, kromě mandlí a sušeného ovoce a vypracujeme hladké nelepivé těsto - začneme s 500 g mouky - pokud by lepilo, přisypte ještě 50 g mouky (každý tvaroh je jinak tekutý). Nakonec do těsta zapracujeme sušené ovoce a 50 g mandlí. Těsto přendáme do mísy, zakryjeme utěrkou, poprášíme moukou a dáme kynout - 1h na teplém místě. Vykynuté těsto přendáme na vál, vypracujeme bochánek a necháme na plechu ještě 15 minout dokynout pod utěrkou. Mezitím si rozpálíme troubu na 160°C. Mazanec potřeme rozšlehaným vejce, posypeme zbytkem mandlí a můžeme naříznout do kříže. Pečeme v předehřáté troubě na cca 50 minut dokud nelepí na špejli - mazanec jsem cca po 30 minutách, kdy zezlátnul, překryla alobalem, aby se nespálil a dopekl. Po upečení můžeme pocukrovat moučkovým cukrem

278538497_324941419743206_7100098129678849579_n

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení