Červené kuřecí kari

Suroviny:

Recept na 4 porce:

  • 400 g kuřecí prsa
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 balení thajské mražené zeleniny, nebo mix čerstvé - mrkev, lusky, bambus. výhonky apod.
  • 100 ml vody, nebo vývaru

Na dochucení:

Postup:

Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a přidáme kari pastu, necháme minutku rozvonět. Přilijeme vodu, potom kokosové mléko a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa. Směs necháme pod pokličkou na mírném plamenu probublávat 15 minut. Přidáme zeleninu a vaříme bez pokličky 10 min. Nakonec směs dochutíme podle naší chuti - solí, chilli, limeta apod. Podáváme s basmati rýží.

gulas-DP