Rychlá vegan svíčková

Suroviny:

K servírování

  • 1 balení vegan uzeného
  • Knedlík
  • Brusinky
  • Rostlinná šlehačka

Postup:

Nejdříve si nadrobno nakrájíme cibuli. Do většího hrnce dáme rozehřát olej, přidáme cibuli a restujeme na mírném ohni cca 5 minut. Zatím si očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. Všechno přidáme k orestované cibuli. Směs restujeme několik minut, dokud se mírně nezredukuje. Následně přidáme kokosový cukr, mletý a celý černý pepř, mletou papriku, bobkový list a kurkumu. Všechno zalejeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Po dovaření směs rozmixujeme, přidáme lžíci veganského másla, smetanu nebo mléko, ochutíme citronovou šťávou, případně dosolíme. Podáváme s opečeným vegan uzeným a knedlíkem a můžeme dozdobit brusinkami a šlehačkou.

svickova-doproduku