Tortillové taštičky s domácím ajvarem

Suroviny:

Těsto:

  • 1 tortilla průměr cca 30 cm 
  • krůtí šunka s vysokým podílem šunky
  • strouhaná mozzarella
  • domácí ajvar
  • bio kukuřice 

Před upečením na tortillu:

Domácí ajvar:

Postup:

Kapii, česnek a cibuli osolíme a pečeme při teplotě 220 stupňů 15-20 minut. Připravíme si mixér, do kterého vložíme upečenou kapii s cibulí a česnekem, hrst piniových oříšků, citrónovou šťávu, chilli, sůl a mletý pepř. Rozmixovanou směs použije v našem případě jako podklad na tortillu. Tortillu si nařežeme na 4-5 pásků, jednotlivé pásky si natřeme domácím ajvarem, přidáme šunku, sýr, kukuřici, zatočíme do taštičky a ukládáme na pečící papír. Před pečením je potřeme vajíčkem, posypeme sezamem, piniovými oříšky a zapékáme při teplotě 180 stupňů na 12-15 minut.