Suroviny:
Těsto:
- 1 tortilla průměr cca 30 cm
- krůtí šunka s vysokým podílem šunky
- strouhaná mozzarella
- domácí ajvar
- bio kukuřice
Před upečením na tortillu:
Domácí ajvar:
Postup:
Kapii, česnek a cibuli osolíme a pečeme při teplotě 220 stupňů 15-20 minut. Připravíme si mixér, do kterého vložíme upečenou kapii s cibulí a česnekem, hrst piniových oříšků, citrónovou šťávu, chilli, sůl a mletý pepř. Rozmixovanou směs použije v našem případě jako podklad na tortillu. Tortillu si nařežeme na 4-5 pásků, jednotlivé pásky si natřeme domácím ajvarem, přidáme šunku, sýr, kukuřici, zatočíme do taštičky a ukládáme na pečící papír. Před pečením je potřeme vajíčkem, posypeme sezamem, piniovými oříšky a zapékáme při teplotě 180 stupňů na 12-15 minut.