Nová receptura! Testoboss! Komplexní řešení pro Test0steron! Více: ZDE
Beauty Bomb! Tajná zbraň žen pro zdraví a krásu! Nakupujte: ZDE
NOVINKA! Kolagen Kakao s MCT! Nakupujte: ZDE

Sváteční vánočka

Suroviny:

  • 300 g špaldové mouky
  • 100 g xylitolu
  • 60 g rozinek 
  • celé mandle
  • 250 ml mléka
  • muškátový oříšek mletý
  • 50 g vlašských ořechů
  • 120 g másla
  • 3 ks žloutku 
  • 40 g droždí BIO
  • citrónová kůra z jednoho citronu
  • sůl

Postup:

Nejprve si založíme kvásek a to tak, že do 3 lžic mléka rozmícháme 1 lžíci xylitolu, 1 lžíci mouky a rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít. Potom smícháme zbytek mouky s cukrem, žloutky, se solí, muškátovým oříškem a citrónovou kůrou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které pak necháme alespoň 2 hodiny kynout.  Do vykynutého těsta zapracujeme opláchnuté rozinky a hrubě nasekané ořechy. Poté rozdělíme těsto na 9 kusů, ty vyválíme do pramenů a spleteme vánočku. Vánočku potom necháme ještě půl hodinky kynout na plechu. Poté ji potřeme rozšlehanými bílky a posypeme mandlemi. Doporučuji prvních 10 minut péct na 200 °C, poté snižit teplotu na 150 °C a pečeme dalších 30–35 minut.