Vrstvený koláč s datlovou náplní

Suroviny:

1 vrstva:

2 vrstva:

  • 120 g tvrdého tvarohu 
  • 20 g mletých vlašských ořechů
  • 60 g jablečného pyré 
  • 1 lžička mleté skořice

3 vrstva:

4 vrstva:

 

Postup:

Ovesné vločky smícháme s jablečným pyré. Vzniklou směs namačkáme na dno malé formy vystlané pečícím papírem. V míse smícháme tvaroh, ořechy, pyré, skořici a naneseme na základ z vloček. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 stupňů cca 25 minut. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát přibližně půl hodiny. Následně datle dáme do mixéru spolu s arašídovým máslem, datlovým sirupem, proteinem a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme vodu. Mixujeme na hladkou směs. Vzniklou směs naneseme na mírně vychladlou tvarohovou část. Odložíme ztuhnout na půl hodiny do ledničky. Připravíme si polevu smícháním kakaa, oleje, sirupu a vody. Rozetřeme na vychladlý koláč a odložíme na 3 hodiny do mrazničky. Následně koláč podáváme. Potom ho skladujeme v ledničce.