Skořicový koláč s kokosovým mlékem

Suroviny:

Těsto:

Tekutá část: 

Poleva:

  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 15 g vanilkového pudingu v prášku 
  • 50 ml mléka
  • 50 g bílé čokolády

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhaná jablka. Promícháme a ke směsi přilijeme kokosové mléko. Následně přidáme vločky, mouku, prášek do pečiva a skořici. Nakonec vmícháme sníh vyšlehaný z vaječných bílků. Těsto vylijeme do kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut. Tuhou část kokosového mléka smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Za míchání vaříme do zhoustnutí. Když je směs hustá, odstavíme z ohně a vmícháme kousky čokolády a mléko. Mícháme, dokud se čokoláda rozpustí. Vznikne nám hladká poleva, kterou vylijeme na upečený a alespoň mírně vychladlý koláč. Odložíme ztuhnout do ledničky alespoň na půl hodiny.