Hrachové těstoviny s žampiony

Suroviny na 4 porce:

  • 5 žampionových hlaviček
  • 150 ml smetany
  • 3/4 lžičky sušeného česneku
  • 1 šalotka
  • 3 sušená rajčata
  • lžíce ghí
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • hrst strouhaného parmazánu
  • Hrst baby špenátu
     

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě, doba vaření je cca 6 minut. Poté vodu slijte a propláchněte pod studenou vodou. Na pánvi rozehřejtě ghí a osmahněte šalotku spolu s žampiony. Přihoďte čerstvý rozmarýn, směs osolte, lehce opepřete a nechte rozvonět. Jakmile cibulka zesklovatí, přihoďte pokrájená sušená rajčata a zalijte smetanou. Na mírném plameni nechte omáčku prohřát, přidejte hrst parmazánu, sušený česnek, baby špenát a dochuťte solí dle chuti. Na závěr celou směs smícháme s uvařenými těstovinami a dozdobíme strouhaným parmazánem.

DoCestovinyH