Fusilli z červené čočky s paprikovou omáčkou

Fusilli z červené čočky s paprikovou omáčkou

1 hodiny
5.06.2022
Do

Postup

  1. Těstoviny z červené čočky vařte v osolené vodě 5 minut.
  2. Papriku pokapejte olivovým olejem upečte v celku v troubě na 200 téměř do černa.
  3. Nechte vychladnout a poté ji oloupejte.
  4. Do mixéru vložte oloupanou papriku spolu s výpekem z papriky, uzenou papriku, drcené rajčata, strouhaný parmazán, lžíci konopného oleje, špetku soli a pepře.
  5. Omáčku rozmixujte do hladka a prohřejte ji na pánvi spolu s uvařenými těstovinami.
  6. K hotové směsi přihoďte lístky z červené řepy, bazalku a dochuťte solí a pepřem.
  7. Při servírování nezapomeňte těstoviny pokapat konopným olejem a dozdobit hoblinkami parmazánu.