Rajčatová omáčka z čerstvých rajčat

Suroviny:

Postup:

Pokrájenou cibuli nechte změknout na rozehřátém olivovém oleji, přidejte na kousky pokrájená rajčata, hřebíček, skořici, nové koření a bobkový list. Míchejte zhruba 5 minut a poté vše zalijte vývarem, nebo kvalitním bujónem rozmíchaném ve vodě. Vařte zhruba 20 minut, poté vyjměte nové koření, hřebíček i bobkový list a rozmixujte omáčku, poté propasírujte přes sítko. Dochuťte trochou kokosového cukru či sirupu, soli, čerstvě mletého pepře nebo octa. Kdo má rád, může přidat klidně i trochu smetany, klasické či rostlinné. Omáčku podávejte s těstovinami z quinoy, které jsou během pár minut uvařené. Omáčku můžete samozřejmě doplnit masovými kuličkami, které stačí s trochou soli a bylinek upéct v troubě. Nebo nějakou jinou rostlinnou bílkovinou.

DoRecTesQuinoa