🎁 Hledáte inspiraci na letošní Vánoce? Prohlédněte si naše tipy.

Bueno cheesecake

Suroviny:

Korpus:

Náplň:

Poleva:

  • 200g bílé čokolády
  • 50ml smetany na šlehání

 

Postup:

  1. Nejprve si smícháme rozmixované sušenky, rozmixované oříšky a rozpuštěné máslo. Tento vzniklý korpus namačkáme na dno dortové formy, na jejíž spodek jsme dali pečící papír.
  2. Dáme péct cca na 6 -7 minut na 160 st. Mezitím si uděláme nádivku.
  3. Důležitá informace - suroviny je třeba si vybrat dopředu, aby měly pokojovou teplotu
  4. Smícháme si mascarpone s tvarohem. Potom přimícháme smetanu, Buenellu, přidáme cukr podle své chuti, mouku, a na závěr jedno vajíčko.
  5. Vše pořádně promícháme, nádivku vylijeme na korpus a dáme péct. Cheesecake je správně upečený - pokud je střed trošku třaslavý a okraje pevné.
  6. Po upečení jej necháme vychladnout v troubě při mírně pootevřených dvířkách.
  7. Na závěr si uděláme polevu - šlehačku si zahřejeme pod bod varu, a naházíme do ní na malé kousky polámanou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění.
  8. Čokoládou polijeme vychladlý cheesecake, a dáme ho na noc do chladničky.  Krájíme ho až druhý den - tehdy ho i ozdobíme.

1 porce obsahuje

  • 442 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 10 g bílkovin
  • 34 g tuků
chesecake

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: