BRAIN SALE! Slevy až - 60% ! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Omega 3 - Olej z tresčích jater! Více: ZDE
Za chvíli jsou Vánoce! Mrkněte na dárky! Více: ZDE

Skořicoví šneci

Suroviny:

Těsto:

  • 240 ml vlažného mléka
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 95 g erythritolu 
  • 1 balíček sušeného 
  • 560 g hladké bio mouky 
  • 4 g soli
  • 1 vejce 
  • 4 g skořice 

Náplň do šneků:

  • 120 g třtinového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla 
  • 11 g skořice

Poleva:

Postup:

Do mísy dáme cukr, mléko a máslo. Vše promícháme a vsypeme sáček droždí. Jemně promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 15 min odpočívat. Poté přidáme 420 g mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujeme těsto. Přidáme zbytek mouky a těsto zpracováváme dalších 5 min. Těsto dáme do čisté mísy na teplé místo a necháme 2 hod kynout. Po hodině těsto propracujeme. Po dvou hodinách těsto vyválíme cca 30x50 cm. Potřeme ho rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem a nakonec skořicí. Těsto smotáme do ruličky a nakrájíme na cca 3 cm kousky. Přemístíme je do pekáčku a necháme odpočívat dalších 30 min. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Šneky potřeme vejcem a pečeme do zlatova 15-17 min. Necháme vychladnout a nakonec vymícháme polevu a šneky polejeme. Máme hotovo a přejeme dobrou chuť!