🎁 Hledáte inspiraci na letošní Vánoce? Prohlédněte si naše tipy.

Centonze Extra Virgin Olive Oil SABINA, extra panenský olivový olej, BIO, 500 ml *CZ-BIO-003 certifikát

Kód: 62781
449 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně.

Detailní informace

500 tis.+ spokojených klientů
500 tis. + spokojených
klientů
10 000+ ověřených recenzí
10 000+ ověřených
recenzí produktů
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.

Detailní popis produktu

Centonze Extra Virgin Olive Oil SABINA, extra panenský olivový olej, BIO, 500 ml

Extra panenský BIO olivový olej. Jedlý olej rostlinný jednodruhový, lisovaný za studena. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy. Základ oleje tvoří výhradně špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pro olej je charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným „koncem“ , nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.

Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C

Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje není použito filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.

Olivový olej lze použít jak ve studené, tak teplé kuchyni:

  • grilování
  • marinády
  • omáčky
  • dipy
  • restování
  • smažení
  • pečení
  • do salátu
  • do polévek
  • do pomazánek a dalších... 

Proč zvolit olivový olej

  • Obsahuje pouze 100% přírodní přísady - zdroj zdravých tuků.
  • Řada zdraví prospěšných účinků.
  • Vhodné pro Paleo, Keto a Real Food Lifestyle a je bez lepku a bez cukru.
  • Bez obsahu umělých barviv a příchutí.

Složení

100% olivový olej.

Barva

Jasně zelená, případná usazenina na dně není na závadu.

Upozornění

Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.

Balení 

500 ml

Země původu 

Itálie

Doplňkové parametry

Kategorie: Oleje a tuky
EAN: 8034105890091
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Výpis hodnocení

5
MZ Avatar autora | 5.2.2025
Vynikající, opravdu výrazná vůně a lehce ostřejší chuť čerstvě posekáné trávy. Dávám si panáka nebo dva po ránu na lačno a trochu škrábe v krku, i díky tomu že je hořký se pozná že je kvalitní. Doporučuji
MH Avatar autora Michaela Haluzíková (Administrátor) 6.2.2025
Krásný den, Michale, moc děkuji za Vaše nadšené hodnocení! Přesně tak – výrazná chuť, hořkost a jemné štípání v krku jsou známkou vysoké kvality a bohatého obsahu polyfenolů. Skvělá volba pro zdravý start dne! Ať Vám olej dál chutná a přináší jen to nejlepší. Mějte se krásně, Míša 💛
Nevyplňujte toto pole:

Výpis diskuzí

M Avatar autora acidita a polyfenoly 10.6.2025 22:07
Dobrý den, je možné zjistit prosím vás kolik má tento olej polyfenolů a jakou má aciditu? S pozdravem Michal
MC Avatar autora acidita a polyfenoly 13.6.2025 16:24
Dobrý den, děkuji Vám za dotaz ohledně produktu Centonze Extra Virgin Olive Oil . Co se týká acidita (kyselosti) olivového oleje, legislativa EU stanovuje, že za extra panenský olivový olej se může považovat pouze olej s kyselostí nižší než 0,8 %. Většina vysoce kvalitních olivových olejů, jako je i Centonze, se často pohybuje výrazně níže – například kolem 0,2–0,4 %, ale přesná hodnota se může lišit dle konkrétní šarže. Obecně ale platí, že vyšší obsah polyfenolů bývá typický pro oleje lisované brzy po sklizni z kvalitních oliv, jako jsou oleje z chráněných označení původu, mezi které SABINA (italská DOP oblast) spadá. U špičkových olejů se hodnoty polyfenolů obvykle pohybují nad 250 mg/kg, v některých případech i nad 400–500 mg/kg, ale přesné údaje opět závisí na dané sklizni a testování výrobce. V každém případě pro Vás rádi informaci zjistíme a následně Vám pošleme podklady na váš email. Přeji krásný den, Martina.