NOVINKA! Methyl Folát! Nejlépe vstřebatelná forma kyseliny listové! Více: ZDE
Kupujte, než se vyprodá! Slevy až 54% ! Nakupujte: ZDE
NOVINKA! Wellmax - certifikovaná BIO kosmetika z Alp! Nakupujte: ZDE

Dýňové honzovy buchty

Suroviny:

Dýňové pyré:

Těsto:

Náplň:

Postup:

Nejprve si připravíme vytvoříme dýňové pyré, a to tak, že cca 200 g dýně ( například Hokkaidó) uvaříme s trochou skořice do změknutí. Slijeme vodu, rozmixujeme s mlékem na pyré a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme kvásek. Necháme 15 minut vzejít. Poté smícháme špaldovou mouku a dýňové pyré, vejce, cukr, kvásek a olej. Pokud se stane, že jste měli pyré příliš řídké nebo naopak, tak přidejte více mouky nebo mléka. Mělo by vzniknout nelepivé hladké těsto, které necháme přibližně hodinu odpočinout. A pak už jen plníme buchty, které pak necháme ještě 15 minut odpočinout.  Pečeme na 180 stupňů cca 20-25 minut.