Kuřecí kari s kokosovým mlékem a černou rýží
Suroviny:
- 1,5 hrnku černé rýže
- 150 g zeleniny dle vlastního výběru
- 200 g BIO kuřecích prsních řízků
- 400 ml kokosového mléka
- kari, pepř, sůl, medvědí česnek
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule může být i sušená cibule
Postup:
Připravíme si rýži – neproplachujeme ji, vnější vrstva totiž obsahuje antioxidanty. 1 šálek rýže by se měl pomalu vařit ve 2 šálcích vody dokud se voda nevyvaří cca 35 min. u předem namočené rýže (min. na hodinu) a 60 min u nenamočené. Vaříme ve stejné vodě, v jaké se rýže namáčela, získáme tak maximum cenných živin. Během toho si připravíme kari. Na cibulce si osmahneme na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme kokosové mléko, koření a zeleninu. Necháme spolu povařit dokud nebude zelenina měkká. Pokud je to nutné tak k zahuštění použijeme i 1 lžíci mouky.


Kurkuma – blahodárná síla barvy slunce. Její charakteristickou zlatožlutou barvu si dobře pamatují všichni, kteří ji po vaření chtěli umýt z rukou. Kurkuma dodá pokrmům nejen krásnou barvu, ale pro své cenné látky je prý velmi prospěšná pro organismus. Toto zemité koření známé jako nezbytná součást kari směsí se skvěle hodí do rýžových pokrmů a čočky. Výborně chutná s lilkem, špenátem, s kuřecím masem i rybou.

Sugo je tradiční lehká rajčatová omáčka, která se zpracovává ze zralých rajčat dle originální italské receptury. Z 85% je tvořena rajčaty spolu s extra panenským olivovým olejem a je ochucená lístky čerstvé bazalky, řapíkatým celerem a cibulí. Výborná je jako základ na pizzu a lze také použít k přípravě omáček na těstoviny nebo ke kuskusu.

Pokud jste milovníci chilli omáček, vytvořili jsme speciální BrainMax Pure chilli omáčku se švetkami. Kromě jedné z nejpálivějších chilli papriček Habanero obsahuje omáčka švestky, které svou nasládlou chutí skvěle doplňují ostré chilli. Chuť jsme dotáhli kvalitní himalájskou solí, italským vinným octem, třtinovým cukrem, cibulí a česnekem. Z koření v omáčce najdete římský kmín, koriandr, zázvor, bazalku, skořici a kardamom. BrainMax Pure chilli omáčka je ručně vyráběná v České republice a každá chilli paprička je pečlivě kontrolovaná, abychom tak mohli zaručit výslednou kvalitu a chuť omáčky. Omáčka neobsahuje žádná barviva, konzervanty, přidané aroma a zahušťovadla. Taktéž nejsou použity žádné extrakty ani sušené chilli. Tato omáčka získala cenu Great Taste 2022! Nejprestižnější cenu ve světě gurmánů, která je každoročně udělována těm nejlepším a nejchutnějším potravinám.

Tarhoňa je drobná těstovina, která si svou oblibu získala především na Slovensku a Maďarsku. Používá se jako zavářka do polévek, příloha k omáčkám nebo masu. Je vyrobena ze špaldy. Špalda je pšenice stará více než 8000 let, jedná se o nešlechtěnou odrůdu pšenice.Tarhoňa ze špaldové celozrnné mouky je výživnou a tradiční alternativou klasických těstovin. Díky použití celého zrna si špalda zachovává přirozený obsah vlákniny a rostlinných bílkovin. Skvěle se hodí jako příloha k zeleninovým i masovým jídlům nebo jako základ do polévek. V BIO kvalitě a bez jakýchkoliv aditiv. BrainMax Pure těstoviny jsou vyrobeny pouze ze špaldové celozrnné mouky a vody. Neobsahují žádné přidané látky ani barviva. Mají oříškovou a lehce nasládlou chuť. Pocházejí z produkce ekologického zemědělství a nesou označení BIO.

Nenechte se zmást ryze černou barvou této zubní pasty! Tato pasta je sice černá jako uhlí a také uhlí obsahuje, ale právě díky tomu vám společně s dalšími bylinnými výtažky pomůže obnovit zářivě bílý úsměv. FROM BLACK TO WHITE je bělící zubní pasta na přírodní bázi, která za pomoci bambusového aktivního uhlí spolu s extrakty z bylin pomáhá bělit zuby, bez toho aniž by byla poškozená zubní sklovina (nízká abrazivita). Pasta neobsahuje fluorid, parabeny ani sulfáty. Doporučujeme: K této pastě doporučujeme přikoupit náš bambusový zubní kartáček.

Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Tvoří nezbytnou součást aromatické směsi koření Garam Masala. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti.

BrainMax Pure Směs na palačinky nabízí alternativu ke klasickým palačinkám. Špaldová mouka dodává palačinkám jemnou texturu, zatímco mléčný protein zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Jednoduše stačí smíchat s vodou a osmažit na pánvi s trochou kokosového oleje. Podávat můžete s čerstvým ovocem a oříškovým máslem. S touto jednoduchou směsí, plnou kvalitních bílkovin, můžete během pár minut připravit chutné, měkké a nadýchané palačinky - takové, jaké jste ještě nikdy nejedli. Ze směsi vytvoříte přibližně 28 palačinek.

Grilování se těší oblibě po celém světě. Dobré jídlo a vztahy s přáteli mají mnoho společného, vždy k tomu patří něco výjimečného. Dodejte připravovanému hovězímu, vepřovému, jehněčímu či kuřecímu masu zcela výjimečnou osobitou chuť. Paprika, česnek, rajčata, pepř, chilli a spousta bylinek se jistě postarají o nezapomenutelný chuťový zážitek. Lze použít jako koření, nebo ještě lépe, smíchejte s olejem a vytvořit tak skvělou marinádu.

Směs obsahuje kousky jablka, pomerančovou kůru, zázvor spolu s lístky šalvěje a eukalyptu, ale také černý bez, který celé směsi dodává ovocitou chuť. Vychutnejte si šálek lahodného čaje s výrazným aroma. Celá směs je v BIO kvalitě, což zaručuje, že byliny byly pěstovány v souladu s ekologickým zemědělstvím.

Sametově černá tříhranná semínka jsou podobná semínkám cibule. Mají peprnou zemitou a lehce nahořklou chuť. V Turecku a orientální kuchyni patří semínka černuchy (černého kmínu) bezpodmínečně na chleba a slané pečivo. Pomleté s kmínem a koriandrem se výborně hodí na omelety. Černý kmín hraje důležitou roli v indické kuchyni, je nepostradatelný v kuřecích pokrmech a vegetariánských jídlech (jako pilaws, curry a kormas). Opražená semínka jsou velmi dobrá v salátech a omáčkách.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.