NOVINKA!: BrainMax Pure Boostery! Více: ZDE
NOVINKA! BrainMax Astaxanthin! Více: ZDE
NOVINKA: BrainMax Pure Těstoviny! Více: ZDE

Mandlový mramorový chlebíček bez mouky s krémovou čoko polevou

Suroviny:

Poleva:

  • 200 g zakysané smetany/cream cheese
  • 100 g čokolády (dala jsem kombinace hořké* a nugátové)

Postup:

Chlebíčkovou formu vysteleme pečícím papírem a troubu rozpálíme na 170°Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, žloutky se sladidlem do světlé pěny. Ke žloutkové směsi vmícháme jogurt, mléko a vychladlé rozpuštěné máslo. Poté přidáme mandlovou mouku, kypř. prášek, vanilku, citr. kůru. a nakonec jemně vmícháme bílky. Polovinu těsta odlijeme do druhé misky, přidáme k ní kakao + 2 lžíce mléka a dobře promícháme. Těsta vrstvíme lžící střídavě na sebe, abychom vytvořili mramorování - začneme 2 lžíce světlého těsta, na to 2 lžíce tmavého atd. Nakonec sklepneme, aby se těsto dobře rozlilo do stran. Pečeme 45-50 minut - vyzkoušíme špejlí jestli už těsto nelepí. Než se těsto upeče, připravíme si krém z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany, který necháme min. hodinku ztuhnout v lednici. Vychladlý chlebíček potřeme krémem a dáme alespoň na 2h uležet do lednice.

cokoDP

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení