🎁 Hledáte inspiraci na letošní Vánoce? Prohlédněte si naše tipy.

BrainMax Pure® Med medovicový lesní, 950 g Lesní včelí med získaný z medovice stromů pocházející z CHKO Bílé Karpaty

Kód: 70107
399 Kč
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Medovicový med vzniká sběrem medovice – sladké látky, kterou vylučují drobní rostlinožraví živočichové na listech a jehličí stromů. Oproti květovému medu je tmavší, má výraznější aroma a nižší obsah glukózy. Včelí med BrainMax Pure pochází z chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, z míst s minimálním vlivem civilizace. Je plně přírodní, bez přidaných látek, tepelně neupravovaný a zachovává si původní strukturu i chuť.

Detailní informace

500 tis.+ spokojených klientů
500 tis. + spokojených
klientů
10 000+ ověřených recenzí
10 000+ ověřených
recenzí produktů
Odborné poradenství
Odborné poradenství
Jsme zkušení. Rádi poradíme!
Testujeme, co prodáváme
Testujeme, co prodáváme
Ověřujeme vysokou kvalitu produktů.

Detailní popis produktu

BrainMax Pure Med medovicový lesní, 950 g

Med vzniká z nektaru (sladké šťávy z květin) nebo z medovice, která se nachází na listech a jehličí stromů. Včely tyto látky sbírají a přenášejí do úlu, kde je ukládají do plástů. Vlivem tepla a proudění vzduchu dochází k pozvolnému odpaření přebytečné vody a vzniká hustý med. Ten slouží jako přirozená potrava pro včely během zimy. Během letní sezóny včely vytvářejí zásoby, aby zajistily přežití své kolonie. Med jim poskytuje energii potřebnou k udržení teploty uvnitř úlu – a tím i péči o včelí královnu.

 
Med

 

Pár zajímavostí o medu

  • Med byl používán už ve starověku – nejen k jídlu, ale i k balzamování.
  • Včely musí pro 1 kg medu uletět až 150 000 km – to je jako by letěly 3–4× kolem Země!
  • Tmavší medy mají výraznější chuť a vyšší obsah minerálů.
  • Med přirozeně obsahuje stopová množství aminokyselin.
  • Med může při vyšších teplotách (nad 45°C) ztratit část svých přirozených vlastností.
  • Typickým znakem kvalitního medu je zcukernatění.

Med přirozeně obsahuje stopová množství enzymů a dalších přírodních látek, které jsou citlivé na teplo a světlo. Aby si zachoval svou strukturu, barvu a chuť, doporučuje se ho skladovat ve skleněné uzavíratelné nádobě, ideálně v temnu a při teplotě kolem 10 °C. Med má schopnost snadno přejímat okolní pachy, proto je důležité ho chránit před aromatickými surovinami nebo vlhkostí.

shutterstock_1154390287 (1)

Populární recepty s medem

brainmax-recepty-image (29)

 

Propolisové bonbóny proti kašli


Složení:

Postup:

Mátový a heřmánkový čaj nechte, společně se skořicí, 10 minut vyluhovat. Po uplynutí času vyjměte čajové sáčky a vzniklý roztok přelijte do menšího hrnce. Přidejte med a prohřívejte na mírném ohni, přiveďte k varu. Pokračujte ve vaření dokud směs nedosáhne 300 stupňů. Pro přesnost použijte cukrářský teploměr. Pokud teploměr nemáte, použijte tzv. metodu studené vody. Do misky se studenou vodou přidejte pár kostek ledu. Malou lžičku se směsí pomalu ponořte do studené vody. Pokud směs tvoří křehké nitě a lehce se zlomí, dosáhli jste správné teploty. Směs nechejte 5-10 minut vychladnout. Pomocí lžíce vytvářejte kolečka, která pokládejte na připravený pečící papír. Aby se bonbony nepřilepily, posypejte je škrobem či tapiokovou moukou. 

 
brainmax-recepty-image (28)

 

Ovesná kaše s medovými švestkami


Složení:

Postup:

Do hrnce s lehce osolenou vodou vsypte vločky a vlijte rostlinné mléko. Za občasného míchání přiveďte k varu. Přidejte med, kardamom, dvě polévkové lžíce medu a vařte, dokud vločky nezměknou. Připravte si švestky. Do většího hrnce přidejte tři polévkové lžíce vody a tři polévkové lžíce medu. Prohřívejte na mírném ohni dokud švestky nezměknou a směs nedosáhne sirupové konzistence. Ihned podávejte.

brainmax-recepty-image (27)


Medovo mandlové cupcakes


Složení:

  • 4 vajíčka
  • 70 g medu
  • 1/2 čajové lžičky vanilky
  • 200 g mandlové mouky
  • 1/3 lžičky sody
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup:

Troubu předehřejte na 170°C. Vajíčka vyšlehejte do pěny a pomalu přidejte med a vanilku. Přidejte mandlovou mouku, sodu, lžičku citronové šťávy a pořádně promíchejte. Vzniklé těsto vlijte do připravené formy na muffiny a pečte 12-15 minut do zlatova.    

Upozornění

Krystalizace je přirozená vlastnost kvalitního medu. Po krystalizování se z medu neztrácejí žádné látky.  Do původního tekutého stavu lze med uvést pozvolným zahříváním ve vodní lázni s teplotou do 40C.

Složení

Med s propolisem.

Skladujte v suchu a tmě.

Balení

950 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Přírodní sladidla, dochucovadla
EAN: 8594190025902
Forma: Tekutá
Typ: Náhrada cukru
Velikost balení: 950 g
Výrobce: BrainMax Pure
Položka byla vyprodána…
5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Výpis hodnocení

5
MP Avatar autora | 10.7.2025
Vynikající med, koupi doporučuji
K Avatar autora Kamila (Administrátor) 10.7.2025
Dobrý den, Mileno, moc děkujeme za krásné hodnocení – těší nás, že vám medovicový med chutná a že jste s ním spokojená. Děkujeme i za doporučení. Mějte se krásně, Kamča.
5
LR Avatar autora | 7.11.2023
Výborný med
VH Avatar autora Veronika Halusková (Administrátor) 7.11.2023
Dobrý den Lucie, děkujeme za doporučení, jsme rádi, že Vám chutná. :) Pěkný den, Veronika.
5
Avatar autora | 10.1.2023
Just amazing....Love it . Will buy it again for sure
VH Avatar autora Veronika Halusková (Administrátor) 10.1.2023
Hello, thank you for the review and have a nice day, Veronika.
5
HK Avatar autora | 1.1.2023
Vynikající.
VH Avatar autora Veronika Halusková (Administrátor) 2.1.2023
Dobrý den Hano, děkujeme za doporučení a přejeme hodně zdraví v novém roce, Veronika.
5
LJ Avatar autora | 26.11.2022
Dobrý, kvalitní med.
VH Avatar autora Veronika Halusková (Administrátor) 30.11.2022
Dobrý den Lukáši, moc děkujeme za doporučení a přeji hezký den, Veronika.
5
AW Avatar autora | 24.11.2022
Na vánočce je nejlepší!
VH Avatar autora Veronika Halusková (Administrátor) 26.11.2022
Dobrý den, děkujeme za pět hvězdiček. S podzravem, Veronika.
5
MS Avatar autora | 7.8.2020
Super kvalita a chuť

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: