Střeva, žaludek
Střevo a žaludek jsou součástí trávicí soustavy. Zajišťují příjem potravy, její mechanické a chemické zpracování, vstřebání živin, vyloučení nestrávených a nestravitelných zbytků. Jejím cílem je získání živin z potravy = TRÁVENÍ. To jak využijete potravu, kterou vložíte do úst tedy závisí na kondici (kapacitě) vaší trávicí soustavy. Střeva obsahují 300 až 500 různých druhů bakterií. Zatímco některé mikroorganismy jsou škodlivé pro naše zdraví, mnoho z nich jsou pro tělo prospěšné a dokonce nezbytné. Střevo má více funkcí, než jen trávit přijímané potraviny. Střeva jsou hlavním orgánem imunitního systému a zamezují prosakování toxinů do krevního řečiště. Funkce mikrobioumu sahá i mimo střevo nejen systematickou produkcí imunitních buněk a protilátek (imunoglobuliny), ale i produkcí hormonů a neurotransmiterů (např. serotonin). Ve střevech se také absorbují vitamíny a minerály.
Nejprodávanější








