MOŠTÁRNA HOŠTĚTÍN - Ocet jablečný BIO, 500ml *CZ-BIO-001 certifikát
Kód: 17045



Související produkty
Detailní popis produktu
MOŠTÁRNA HOŠTĚTÍN - Ocet jablečný BIO
Nefiltrovaný a a tepelně neošetřovaný jablečný ocet v bio kvalitě je vyráběn v Hoštětíně kvašením jablečného vína z vlastních zdrojů. Vyrábí se bez přidání kvasinek či bakterií octového kvašení. Díky tomu, že je tepelně neupravený, je nejen skvělou potravinou pro milovníky zdravého životního stylu, ale také pro vitariány, kteří jí výhradně syrovou stravu.
Jablečný ocet má široké využití v kuchyni, ale i třeba v péči o vlasy. Při vaření se používá především do receptů studené kuchyně, ale můžete jej použít všude tam, kde klasický ocet. Poslouží jako základ na salátovou zálivku a přidá kyselý chuťový tón všude tam, kde je potřeba. Můžete jej použít i jako oplach na vlasy. Využívá se při takzvané "no poo" metodě mytí vlasů.
Složení
100 % kvasný jablečný ocet*. Obsah kyseliny octové 5%. Sediment a zákal jsou znakem přírodního charakteru nápoje.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 65 kJ / 16 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 0,5 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 0,1 g |
Sůl: | 0,1 g |
CZ-BIO-001
Balení
500 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Moštárnu v Hostětíně uvedlo v roce 2000 do provozu občanské sdružení Tradice Bílých Karpat, aby přispělo k obnově tradičního ovocnářství i vytváření pracovních míst v příhraničním regionu. Nachází se v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Základem našich produktů je čistá a neředěná jablečná šťáva vyráběná tradičním postupem z jablek pěstovaných místními zemědělci. Šťáva ze směsi místních odrůd se vyznačuje plnou, sladkokyselou chutí. Při výrobě jablečného moštu používají postupy, které v co největší míře uchovávají jeho přírodní charakter. Přírodní jablečná šťáva bez jakýchkoli přísad, umělých sladidel či filtrace zaručují kvalitní a opravdovou ovocnou chuť našich produktů. Více než ¾ produkce nesou osvědčení BIO – produkt ekologického zemědělství. Značka BIO garantuje spotřebiteli jak dodržení ověřeného výrobního postupu, tak kvalitu jablek, které do moštárny dodávají ekologičtí zemědělci přednostně z Bílých Karpat.