NOVINKA! Methyl Folát! Nejlépe vstřebatelná forma kyseliny listové! Více: ZDE
Kupujte, než se vyprodá! Slevy až 54% ! Nakupujte: ZDE
NOVINKA! Wellmax - certifikovaná BIO kosmetika z Alp! Nakupujte: ZDE

Octy

Ocet je v pomocníkem v kuchyni při dochucování pokrmů. Dokáže z obyčejného jídla udělat lahůdku. Nabízíme několik druhů octů, záleží z čeho je vyroben. Každý je jiný - jak chutí, aroma, tak koncentrací a také způsobem použití v kuchyni.

Ocet vzniká kvašením tekutin a potravin obsahující etylalkohol, který se přemění v kyselinou octovou. Základem jeho chutí i názvu je původní surovina, ze které vzniká.

Druhy octů

Ovocný ocet - vzniká z ovoce, které se da kvasit. Nejznámější je jablečný. Má nasládlou a nakyslou chuť po ovoci. Na spodku sklenice mohou mít kal, což je přirozený jev. Nejčastěji se používá na podporu detoxikace.

Kokosový ocet - nejnovější ocet. Je získáván z mízy květů kokosových palem, který je následně 8-12 měsíců fermentován. Ocet je zdrojem vitamínu C, B a také na mnoho minerálů jako je draslík, železo, měď nebo zinek. Používá se do omáček, marinád, salátů či polévek.

Nejprodávanější

EMILE NOËL - Ocet jablečný BIO, 500ml
 
159 Kč
Pomocníci do kuchyně
786 Kč –11 %
Pomocníci do kuchyně
Momentálně nedostupné
40644
Původně: 786 Kč  (–11 %)
699 Kč
3 položek celkem