Blog, Strana 15

Cibule a česnek - přírodní antibiotikum

Základy české kuchyně pocházejí ze základních potravin a koření. Mezi nejčastěji používané potraviny evropské kuchyně patří určitě cibule a česnek. Ne...

Arónie - purpurové plody plné antioxidantů

Arónie nebo také Temnoplodec či Černý jeřáb je keř s tmavě fialovými bobulemi, jen o něco málo větší než je rybíz. Spolu s Acai a borůvkami patří mezi...

Ovesné vločky - víc než jen snídaně

Ovesné vločky jsou snídaňová klasika, kterou asi není potřeba představovat. Určitě je ale dobré vědět, proč jsou jednou nejvýživnějších potravin a jak...

5 výhod užívání MSM prášku

Co je to MSM? Methylsulfonylmethan, běžně známý jako MSM je sloučenina obsahující síru, která se přirozeně vyskytuje v rostlinách, zvířatech i lidské...

Goji a Maqui - ovoce plné antioxidantů

Víte co má společného goji a maqui? Tyto dvě superpotraviny se dělí o první příčky v hodnocení ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), co...

Inulin z Agáve - vlastnosti, výhody

Často se zdá, že příroda má lék na všechno a může nám nabídnout potraviny, které mají spoustu příznivých účinků. Mezi takové patří určitě Agáve. Agáve...

Zpestřete si svůj jídelníček semínky

Semínka se stávají čím dál populárnější. V první řadě to pro mnohé může být příjemné zpestření často jednostranně zaměřených jídelníčků. Když se na se...

Mango - sladká tropická pochoutka

Kdo by neznal mango, sladké tropické ovoce, které se poprvé objevilo v Indii před více než 5000 lety. Kolem roku 300 našeho letopočtu se semena manga ...

Rýže - nejdůležitější plodina celého světa

Rýži známe nejspíš všichni, ale věděli jste, že jednotlivých odrůd rýže existuje kolem 40 000? Rýže je považována spolu s brambory za nejdůležitější p...

Ořechy - vše co o nich potřebujeme vědět

Pro většinu lidí jsou asi ořechy nejlepší pochoutkou. Patří mezi skupinu nejzdravějších potravin vůbec a není tedy divu, že spolu s vynikající chutí, ...

Sušené ovoce - svačina nabitá minerály

Sušené ovoce se s největší pravděpodobností neobjevilo náhodou. Naši předci přišli na to, že jakmile se spadané ovoce usuší na slunci, má vynikající s...

Mladá pšenice - co obsahuje a jaké jsou její přínosy?

Většina z nás už ví, že pro optimální zdraví a detoxikaci, musíme každý den jíst čerstvé ovoce a zeleninu. Pro mnoho lidí to však není snadné, jak by ...

Pod skořápkou kokosu

Kokos asi všichni známe jako jednu z exotických potravin. Bohužel kvůli své nálepce pro vysoký obsah nasyceného tuku se mu spoustu lidí vyhýbá a to je...

BIO mouky - v čem se liší a jaké jsou jejich přínosy?

V dnešním článku si představíme jednotlivé druhy bio mouky, se kterými se můžeme setkat a také si vysvětlíme jednotlivé rozdíly mezi nimi. Ať už v rám...

11 důvodů proč jíst banány každý den

Banán je bezesporu nutričně bohatá potravina Pokud budeme chtít najít opravdu přírodní zdroj energie, na první místě bude banán. Banány obsahují přír...

Olivový olej - zlatý zázrak mezi oleji

Dnes už nejspíš všichni olivový olej nejen známe, ale také ho pravděpodobně máme ve své kuchyni. Pravděpodobně víme, že je olivový olej zdravý, také v...

Quinoa - vzácný poklad Inků

Quinoa je často považována za jednu z nejzdravějších potravin na světě. Její nutriční hodnoty nabízí řadu antioxidantů, vitamínů a minerálů. Neobsahuj...

Makadamové ořechy - co vše se vyplatí vědět

V dnešním článku rozlouskneme jeden z ořechů, který patří spolu s mandlemi a para ořechy mezi nejvýživnější skupinu a tím jsou makadamové ořechy. Ty b...

Chlorella - co obsahuje a jaké jsou její účinky?

Chlorella je druh zelené mikroskopické jednobuněčné řasy, která se vyskytuje ve shlucích nebo jednotlivě ve slané i sladké vodě. Na Zemi žije více než...

Konopná semínka a vliv na naše zdraví

Konopná semínka pocházejí z rostliny Cannabis sativa. Tato odrůda se pěstuje pro průmyslové účely. Semínka byla jedním z pěti zrn ve starověké Číně a ...

Mandle - pochoutka plná vápníku

Mandle považujeme často jako zdravější mlsání, ale jsou daleko víc než jen sladce chutnající ořechy. Ukrývá se v nich velké množství, často deficitníc...

Kokosový olej - zázrak z přírody

Kokosový olej se vyrábí lisováním kokosového masa z jádra kokosových ořechů. Má pevnou strukturu při nízkých nebo pokojových teplotách, protože tuky v...

Lucuma

Lucuma je plodem stromu Pouteria lucuma pocházejícího z Jižní Ameriky a dorůstajícího do až do výšky 20 metrů. Obvykle roste v nízkých nadmořskýc...

Kurkuma - indický šafrán

Kurkuma (Curcuma longa), někdy nazývaná indický šafrán nebo zlaté koření, je vysoká rostlina, která roste v Asii a Střední Americe. Kurkuma se vy...